Ležaljke i njihaljke

Filtriraj proizvode Prikazuje 2 rezultata
Brandovi
Kategorije
Sortiraj po
Cijena

Ležaljke i njihaljke za bebe

Odmor i razonoda za svaku bebu

Ležaljke i njihaljke odlično su rješenje za kratki odmor – bebi omogućavaju promatranje okoline iz udobnog položaja, a roditeljima pomažu obaviti svakodnevne poslove. Mekane su i udobne kako bi se dijete osjećalo kao na rukama roditelja, a imaju i brojne funkcije što ih čini iznimno praktičnima u ranoj dobi djeteta. Osim za odmor i spavanje, služe i za zabavu – brojne ležaljke i njihaljke uključuju i luk s igračkama, imaju zvučne efekte ili uspavljujuće melodije. Mogu se koristiti od rođenja sve dok beba ne nauči samostalno sjediti. Ležaljke i njihaljke bebi omogućavaju udoban odmor i bezbrižnu igru te se uz njihovu pomoć roditelji mogu nakratko mogu opustiti bez straha za dijete. Namijenjene su djeci različite dobi te je važno odabrati pravu kategoriju prema dobi i težini Vašeg djeteta.

U našoj ponudi naći ćete kvalitetne ležaljke i njihaljke poznatih brandova 4moms, Childhome, Done by Deer, Kid’s Concept i SkipHop.

Kako odabrati pravi proizvod?

Ležaljke i njihaljke za bebe bit će korisne svakom roditelju, pitanje je samo kako izabrati onu pravu? Kako biste odabrali pravi proizvod, važno je znati ponešto o njima i njihovim funkcijama:

1. Ležaljka ili njihaljka
Razlika između ležaljke i njihaljke je u mogućnosti ljuljanja – ležaljka je fiksna, dok je njihaljka pomična. I ležaljke i njihaljke umiruju bebu i pružaju joj potporu dok spava, leži ili se igra, a njihaljke umirujućim pokretima dodatno pomažu smiriti ili uspavati bebu.

2. Težina djeteta
Svakako treba uzeti u obzir i veličinu svoje bebe prije kupovine ležaljke. Neke njihaljke i ležaljke napravljene su za novorođenčad i male bebe, dok druge mogu izdržati veću težinu i mogu ih koristiti i veće bebe. Prije kupovine uvijek provjerite kapacitet ležaljke.

3. Sigurnost i potpora
Ležaljke u ponudi su anatomski dizajnirane i prilagođene bebama te imaju potporu za glavu, kralježnicu i udove. Bitno je da se potpora za kralježnicu može postaviti u više položaja kako bi se prilagodila djetetu koje spava, leži ili se igra. Sigurnosni pojas je jedan od najvažnijih dijelova ležaljke – pruža djetetu stabilnost, sigurnost i potporu te zaštitu od ispadanja iz ležaljke. Kod proizvoda je bitna i stabilna konstrukcija kako bi se dijete moglo sigurno ljuljati bez opasnosti od prevrtanja. Baza ležaljke bi trebala biti šira od sjedala kako bi se osigurala dodatna stabilnost.

4. Udobnost
Provjerite je li odabrana ležaljka mekana i podstavljena kako bi bila udobna vašem djetetu. Većina ležaljki ima i umetak za novorođenčad koji pruža dodatnu udobnost, a može se ukloniti kada beba poraste.

5. Materijal
Osim navedenih funkcija i kvalitete izrade, važno je obratiti pažnju i na materijal. Odaberite materijal koji se može lako oprati te boju koja dobro podnosi pranje i mrlje.

6. Praktičnost
Ako ste često na putu ili nemate puno mjesta u kući, potražite sklopive ležaljke i njihaljke koje se mogu brzo i jednostavno složiti i rastaviti te ponijeti na put ili pospremiti.

7. Dodatne funkcije
Moderne ležaljke i njihaljke opremljene su brojnim dodatnim nastavcima i igračkama, glazbom ili interaktivnim ekranima. Neke ležaljke imaju i dodatak za hranjenje djeteta, provjerite može li se dodatak lako ukloniti kako bi vam bilo lakše namjestiti dijete u ležaljci.

Sigurna upotreba

Djeca su iznenađujuće pokretna te postoji mogućnost da pokušaju izaći iz ljuljačke. Stoga preporučujemo da ljuljačku postavite na pod ili drugu čvrstu, ravnu površinu gdje će vam dijete uvijek biti pod nadzorom.
Ležaljke i njihaljke upotrebljavajte pažljivo slijedeći upute proizvođača i sigurnosna upozorenja koja možete naći na pakiranju proizvoda ili našoj web stranici.
Obavezno vežite dijete sigurnosnim pojasom i pritom pazite da pojas nije previše opušten niti steže vaše dijete.
Djetetu je potreban ljudski dodir i roditeljska pažnja te je važno ograničiti vrijeme koje provodi u ljuljački te se preporučuje korištenje do sat vremena u danu, ili dva puta po trideset minuta.

Naše preporuke

Možda vam se čini komplicirano izabrati njihaljku s obzirom na sve kriterije na koje treba pripaziti. Ne brinite, postoji model koji će ispuniti sve vaše želje te sve sigurnosne i funkcionalne kriterije koje smo naveli u prethodnom ulomku! Preporučujemo vam Nuna Leaf Grow, laganu i stabilnu ležaljku za bebe s kapacitetom od 60 kg i koja se može koristiti odmah nakon rođenja te rasti s vašim djetetom. Osim svog kapaciteta i dugoročne upotrebljivosti, Nuna Leaf Grow jedinstvena je po brojnim funkcijama – omogućuje razne nagibe sjedala, djetetu pruža nježno ljuljanje, izrađena je od ekoloških materijala te se jednostavno slaže i skladišti. Elegantnog je dizajna te dolazi u šest modernih boja koje će se uklopiti u vaš prostor. Također ima dodatak za igru koji pozitivno utječe na razvoj motorike i osjetilne percepcije kod djece. Osim za odmor i igru, može se koristiti i kao prva dječja stolica za hranjenje.
Ukoliko biste ipak htjeli razmotriti još opcija, preporučujemo vam pogledati i Nuna Leaf Curv ležaljku.