Tetra pelene

Filtriraj proizvode Prikazuje 1 - 18 od 78 rezultata
Brandovi
Kategorije
Sortiraj po
Cijena

Tetra pelene

Prednosti tetra pelena

Prednosti tetra pelena su mnogobrojne – osim što su potpuno prirodne i dobre za bebu i okoliš, one su i financijski dostupne svakome jer su ponovno iskoristive te na taj način jeftinije od jednokratnih pelena. Jednostavne su za čišćenje, lako se održavaju i brzo suše te su iznimno trajne: mogu se koristiti kroz cijeli period korištenja pelena, pa čak i za drugo dijete. Mogu se složiti na više načina kako bi odgovarale svakoj bebi od rođenja do prestanka korištenja pelena.
Tetra pelene su neizostavan dio opreme za bebe jer mogu poslužiti u različite svrhe. Osim za previjanje i široko povijanje, tetra pelene možete staviti kao podlogu ispod bebine glave u kolicima ili krevetiću, s njima možete brisati bebu nakon bljuckanja, mogu se koristiti kao prostirka ili zaštita od sunca, kao podloga ili vlažna maramica pri previjanju ili ručnik nakon kupanja te pri samom kupanju umjesto spužvice… Mogućnosti su bezbrojne, a mnoge bebe ih vole za maženje i igru.
U našoj ponudi pronaći ćete prekrasne tetra pelene marki Done by Deer i Aden+Anais.

Kako odabrati prave tetra pelene?

Tetra pelene možete pronaći u raznim bojama i različitim debljinama. Nešto tanje tetra pelene koriste se za brisanje, kao podloga pri previjanju ili za druge namjene gdje nije presudna velika moć upijanja. Tetra pelene veće gustoće namijenjene su previjanju kao uložak ili pelena. Ovakve tetra pelene zadržavaju tekućinu i bolje nego jednokratne pelene! Osim klasične bijele boje, tetra pelene dostupne su u nizu boja i uzoraka. U našoj ponudi pronaći ćete prekrasne pastelne boje, razne životinjske, cvjetne i ostale dječje motive.

Pamučne pelene su svakako najpopularnije i najčešće dostupne, no odnedavno postoje i pelene od bambusa koje se također mogu koristiti za povijanje ili kao uložak. Bambusove pelene gušće su od pamučnih te imaju bolju moć upijanja. Kod korištenja pelena od prirodnih materijala, manja je mogućnost pojave pelenskog osipa i crvenila jer bebina koža može disati.

Većina tetra pelena su dimenzija 70×70 ili 80×80 cm, no kod nas ćete naći i veće dimenzije od 120×120 cm, stoga vam je dovoljna jedna pelena bez obzira na tehniku povijanja. Sve vrste tetra pelena su odlične, no na roditelju je izabrati deblje ili tanje pelene, bijele ili s uzorkom, ovisno o tome za što će se pelene koristiti.

Kako koristiti i održavati tetra pelene

Pri pranju možete koristiti uobičajeni deterdžent, ali u manjoj količini – važno je da se deterdžent dobro ispere kako ne bi iritirao nježnu bebinu kožu i smanjio trajnost pelene. Ne preporuča se koristiti omekšivače ili izbjeljivače koji mogu nadražiti kožu, ali i smanjiti moć upijanja pelene. Umjesto omekšivača možete dodati malo octa zbog tvrdoće vode. Preporučena temperatura pranja tetra pelena je 60°C, dovoljna da se unište sve bakterije i gljivice. Bijele tetra pelene perive su i na 90 ili 95°C. Oprane pelene najbolje je osušiti na svježem zraku, ili u sušilici te ih možete peglati na temperaturama do 200°C.

Najbolje za vaše dijete – Aden+Anais

Iz naše bogate ponude možemo izdvojiti tetra pelene branda Aden+Anais. Osim klasičnih pelena od najfinijeg muslina od 100% pamuka, dostupni su i modeli od meke viskoze iz bambusovih vlakana. Tetra pelene Aden + Anais kreirala je jedna mama kako bi na najbolji način ugodila bebama, a ujedno i pojednostavila život roditeljima. Ove tetra pelene višestruko su nagrađivane te nastavljaju postavljati standarde diljem svijeta! Dostupne su u prekrasnim bojama i uzorcima te s motivima iz Disney svijeta. Mekoćom i simpatičnim dizajnom ne zaostaju ni tetra pelene skandinavskog branda Done by Deer, koje dolaze u dvije veličine – 70×70 te 120×120 cm.