Plišanci i mazilice

Filtriraj proizvode Prikazuje 1 - 18 od 70 rezultata
Brandovi
Kategorije
Sortiraj po
Cijena

Plišanci i mazilice

Zašto odabrati plišance i mazilice?

Prve dane s vašom bebom uvijek olakšava rutina. Djeca vole rutinu i poznate stvari, a osjetila dodira i mirisa u pogonu su od samog početka. Te potrebe najbolje ispunjava mama, ali kada mami treba koja sekunda odmora, odlična zamjena mogu biti plišanci i mazilice.

Plišanci i mazilice mekane su igračke koje djeci pomažu smiriti se za spavanje, opustiti se u novim i nepoznatim situacijama, a vama na taj način olakšavaju život. Odlazak doktoru, ostajanje u jaslicama ili vrtiću ne moraju biti strašne situacije. Plišanci pomažu u razvoju samostalnosti kod djece.

Neka djeca sama si odaberu za utjehu maminu staru majicu ili dekicu koja ih dodirom i mirisom podsjeća na sigurnost maminog krila. Kako biste vašeg plišanca bez problema mogli koristiti i van doma, odaberite nešto iz naše bogate ponude koja uključuje marke kao što su Effiki, Elodie Details, Done by Deer, Avent, Kid’s Concept i Skip Hop.

Koju mazilicu odabrati?

Glazbene igračke
Za prve dane, najsigurnije je uzeti jednu od glazbenih plišanaca, kao što su Elodie Details glazbene igračke za vješanje. Lako ih možete objesiti iznad krevetića ili u kolica. Poznata melodija brzo će umiriti vaše dijete, a kolutić će poticati bebu da ga uhvati i potegne, što je dobro i za razvoj njene motorike.

Neke mazilice osim glazbe imaju i projektore koji olakšavaju odlazak na spavanje. Blaga svjetlost i potiha glazba stvaraju pravi ugođaj za miran san.

Plišanci
Kad je beba već malo veća, možete joj dati plišane igračke napravljene od mekanih materijala. Obično su to igračke u obliku raznih divljih životinja kao što su slon, žirafa, pa čak i jednorog, a dolaze u opuštajućim pastelnim bojama. Effiki plišani zečići toliko su slatki da mogu opustiti i odrasle. Od najmanjih (20 cm) do najvećih (50 cm), svi su zečići sigurni čak i za novorođenčad, što dokazuje međunarodna sigurnosna potvrda.

Mazilice
Mazilice su mekane i tople dekice koje nekad imaju životinjske glave. Možete ih naći u različitim bojama, veličinama i od različitih materijala. Nudimo i didaktičke mazilice koje doprinose razvoju svih sposobnosti djeteta jer na njima može dotaknuti i osjetiti različite teksture.

Kad vaše dijete odabere svoju omiljenu mazilicu, dobra je ideja uzeti više istih. Na taj način ne morate brinuti što ako se mazilica izgubi, a vaše dijete s lakoćom će prihvatiti i ako se njegova omiljena mazilica opere i nema više onaj isti miris koji mu je do tada nudio osjećaj sigurnosti.

Isto tako, možete koristiti različite mazilice za različite situacije. Sva djeca prije ili kasnije svoje mazilice prerastu, ali u tim prvim godinama kad tek upoznaju svijet, plišanci i mazilice savršena su igračka pomoću koje razvijaju svoju motoriku, emocionalne i kognitivne sposobnosti, a pritom se osjećaju sigurno.