Društvene igre i Puzzle

Filtriraj proizvode Prikazuje 3 rezultata
Brandovi
Kategorije
Sortiraj po
Cijena

Društvene igre

Neke stvari jednostavno ostaju iste! Vrijeme prolazi, a društvene igre bile su i ostale neizostavni dio odrastanja svake generacije pa tako i današnjih mališana koji su posljednjih godina pronašli nove, moderne alternative igri „Čovječe, ne ljuti se“ od koje kao da je sve davnih dana krenulo.

Danas još šarenije, zabavnije i atraktivnije, društvene igre u stanju su potpuno se uvući pod kožu svakog mališana, a što je još važnije, pritom mu pružaju značajnu pomoć pri njegovom mentalnom razvoju i upoznavanju sa svijetom koji ga okružuje.

Razvijaju kritički um, timski duh i samostalno odlučivanje

Mnogo je koristi za dijete od igranja društvenih igara. Prije svega, one razvijaju kritičko mišljenje prilikom rješavanja pojedinih problema na koje će naići tijekom igre.

Također, s jedne strane pomažu razvijanju timskog duha, pogotovo ako su pravila takva da više igrača mora udružiti snage u borbi za pobjedu, a s druge strane potiču djecu na samostalno odlučivanje, prijeko potrebnu razvojnu vještinu kako bi se jednog dana mogli sami brinuti za sebe.
Mališan će igrajući društvene igre osjetiti primamljivu radost pobjeđivanja, kao i razočaranje koje ide uz poraze te shvatiti da na ovom svijetu neće uvijek ishod događaja biti onakav kakvog je očekivao, ali i da to nije takva tragedija kako mu se u početku činilo.

A kroz cijelu igru svakako će poboljšati svoju sposobnost čitanja i razumijevanja, kao i verbaliziranja svojih namjera, a prepričavanjem partija dodatno će unaprijediti svoju sposobnost govora…

Od Nogometnog kviza do Grad Države zabava je zajamčena

Pregršt je različitih društvenih igara u kojima mališani mogu uživati. Nogometni kviz svakako će se svidjeti onima sklonima sportu, s pitanjima o svjetskim prvenstvima, Ligi prvaka, hrvatskom nogometu i nogometnim velikanima. Sastoji se od čak 500 pitanja koja će dati samo jednog pobjednika.

Potpuna suprotnost tome raskošna je L.O.L. Surprise! društvena igra koja se vrti oko istoimenih globalno popularnih lutkica i njihovih modnih dodataka, kao i sedam iznenađenja koja na kraju odlučuju o konačnom trijumfu.

Ali Baba je pak igra vještine i spretnosti, u kojoj moraš pokazati da znaš kako staviti teret na leđa svoje deve, a da ne postane mrzovoljna i sve zbaci sa sebe. Sličan tip zabave nudi i Živi Zid, s ciljem vješto vaditi cigle i izbjeći pad simpatičnog Hamti Damtija.

Sa svojih 1.000 zemljopisnih zanimljivosti i pitanja, kao i 78 interaktivnih zemalja svijeta, društvena igra Karta Svijeta fantastična je edukacija za cijelu obitelj, a pogotovo za znatiželjne mališane.

Za kraj, ne možemo ne spomenuti elektroničku verziju već desetljećima popularne društvene igre Grad Država u kojoj nove generacije umjesto da ih pišu na papir, ispaljuju naglas pojmove iz različitih kategorija, na temelju zadanog slova iz abecede, pritom skupljajući bodove i dobro se zabavljajući.

Sve u svemu, u današnje vrijeme društvene igre nisu ništa izgubile na popularnosti, baš suprotno. Samo su postale modernije i interaktivnije, a njihova dobrobit za dječji razvoj odavno je dokazana zbog čega su i dalje jedan od najpoželjnijih poklona za svakog mališana…