Didaktičke igračke

Filtriraj proizvode Prikazuje 2 rezultata
Brandovi
Kategorije
Sortiraj po
Cijena

Didaktičke Igračke

Kao roditelji, želimo svom mališanu pružiti alate kojima će razvijati svoja osjetila. To je upravo zadaća didaktičkih igračaka. Kroz njih, vaše dijete će razviti maštu, motoriku, emocije, te ostale stvari koje će im pomoći u daljnjoj socijalizaciji. Didaktičke igračke su izuzetno važne za bebin zdrav razvoj i preporučljive su od najranije dobi. Nudimo vam modele poznatih brendova Elodie, Kid’s Concept, Oribel, Skip Hop i Done by Deer.

Vrste didaktičkih igračaka

Ovisno o starosti vašega djeteta, ove interaktivne igračke možemo podijeliti u nekoliko kategorija.

1. 0 do 9 mjeseci
Tu možemo svrstati različite sjedalice i didaktičke lukove ispod kojih vaša djeca mogu slobodno puzati, te plišane igračke.
U ovoj kategoriji preporučili bi PortaPlay 3u1 marke Oribel. Igračka dolazi sa sjedalom u sredini, koje se može okretati za 360° te je pogodno za novorođenčad. Kroz vrijeme, PortaPlay se transformira u hodalicu te naposljetku u stol koji može poslužiti za igranje, crtanje, i pisanje.

Željeli bi izdvojiti i brand Done by Deer, koji nudi neodoljive plišane igračke poput Slonića Elpheea, Žirafe Raffi, i glazbenog Nosoroga Nozzo, te razne didaktičke lukove .

2. 9 do 18 mjeseci
U ovoj fazi, vaš mališan radi svoje prve korake, te će mu biti korisna dobra hodalica kako bi razvio balans. Osim toga, ovo je vrijeme u kojem se rapidno razvijaju motoričke sposobnosti.

Tu bi preporučili Yetia, didaktičku igračku marke Skip Hop. Ovo simpatično stvorenje ispunjeno je dijelovima različitih boja i oblika koji vaše dijete mora postaviti natrag. Prilikom svakog pravilnog postavljanja vaše dijete će biti nagrađeno jednom od 50+ pjesmica.

Ako doma imate malog muzičara, mogla bi vas zanimati i Glazbena željeznička pruga koja igra ulogu ksilofona. Osim muzike, vaš mališan će naučiti raspoznavati boje i razviti motoriku.

Naposljetku, djeca starija od 12 mjeseci će uživati u Edvin Pink drvenoj igrački od branda Kid’s concept.

3. 18+ mjeseci

Vaš mališan postepeno postaje sve nezavisniji pa su mu potrebne i naprednije igre koje testiraju finu motoriku, rješavanje problema i kreativnost.

Oribelov Vertiplay set didaktičkih igračaka je idealan za ovu fazu. Postoji mnoštvo zanimljivih modela, ali ćemo istaknuti nekoliko najvažnijih.

Mistični Akvarij je vertikalna slagalica za djecu stariju od 2 godine, koja će ih kroz igru obrazovati o različitim zanimljivim stanovnicima mora.

Smiješni Los je primjeren za malo veće mališane (3+) i pomoći će u razvoju koordinacije oko-ruka, kreativnosti, i logičnog razmišljanja.

Na kraju, imamo Avanturu u krošnji. Ova didaktička igra prati avanture gospodina gusjenice koji se spušta niz visoko stablo. Igra je ispunjena interesantnim pokretima koji razvijaju fine motoričke sposobnosti i jako je popularna među mališanima.